4 redenen om voor een occasion te kiezen

Wanneer u op zoek bent naar een nieuwe auto dan kunt u kiezen voor een nieuw exemplaar of voor een occasion. Nederland kent een ruim aanbod aan occasions. Desondanks is nog niet iedereen overtuigd van de voordelen. In deze blog delen wij 4 redenen waarom u voor een occasion zou moeten kiezen.

Voordelige aanschafprijs

Gerenommeerde autodealers bieden aantrekkelijke prijzen voor occasions aan. Hierdoor kunt u een auto kopen die goed presteert tegen een betaalbare prijs. Dit verbreedt uw mogelijkheden; u kunt namelijk auto’s kopen die normaliter buiten uw prijsklasse vallen. Door het aanschaffen van een occasion krijgt u daardoor voor hetzelfde geld beschikking over een betere auto.

Lagere verzekeringskosten

De kosten voor een autoverzekering worden gebaseerd op zowel persoonlijke factoren als de waarde van het voertuig. Tijdens de eerste levensjaren van een voertuig daalt de waarde. Hierdoor kost het verzekeren van een occasion op lange termijn minder geld dan het verzekeren van een nieuwe auto.

Korte levertijd

Wij begrijpen dat u uw nieuwe auto het liefst direct na aanschaf mee naar huis neemt. Waar bij helemaal nieuwe auto’s dit haast nooit aan de orde is, is dit bij occasions wel het geval. Over het algemeen zijn occasions direct uit voorraad leverbaar. Dit betekent dat u niet te maken krijgt met lange levertijden en direct kunt genieten van uw nieuwe aanwinst.

Groot aanbod

Het aanbod aan occasions is zeer groot; van sportwagens tot gezinsauto’s en van bestelbusjes tot cabrio’s. Of u nu voorkeur geeft aan een benzineauto of aan een elektrische auto, er is voor iedere situatie een geschikte occasion. Daarnaast vindt u binnen het aanbod ook auto’s die niet langer worden gemaakt.

Wilt u meer informatie over occasions? Neem dan gerust contact met ons op.

In dit artikel