Bereid uw auto voor op de lente!

Het heerlijke weer komt eraan! Daarom is het belangrijk om uw auto weer helemaal op te frissen. In dit artikel delen we drie tips om uw occasion klaar te maken voor de lente!

#1 Banden & ruitenwissers

Het is belangrijk om niet te vergeten om de winterbanden te vervangen door zomerbanden wanneer het seizoen verandert. Als de huidige zomerbanden versleten zijn, is het raadzaam om nieuwe aan te schaffen. Vergeet ook niet om de ruitenwisserbladen te controleren en indien nodig te vervangen. Tijdens de winter hebben ze hard moeten werken en kunnen ze aan vervanging toe zijn voor beter zicht tijdens regenachtige ritten in het voorjaar en de zomer. Naast deze belangrijke stappen is het ook cruciaal om regelmatig de bandenspanning te controleren. Een optimale bandenspanning zorgt niet alleen voor een betere grip op de weg, maar draagt ook bij aan een efficiënter brandstofverbruik en een veiligere rijervaring.

#2 Controleer alle vloeistoffen

In de lente is het ook een goed moment om een kleine controle van uw auto uit te voeren. Controleer de belangrijke vloeistoffen: motorolie, koelvloeistof, remvloeistof en stuurbekrachtigingsvloeistof. Vergeet niet om ook de ruitensproeiervloeistof te vernieuwen. Kies daarbij voor een zomerproduct, dit helpt om insecten gemakkelijker van de voorruit te verwijderen.

#3 Voorjaarsschoonmaak

Het voorjaar is geschikt voor een grondige opfrisbeurt, vooral voor de auto. Geef de carrosserie een goede wasbeurt en spoel alle zoutresten van de bodem en andere verborgen plekken weg om de lak weer te laten stralen. Vergeet niet het interieur grondig schoon te maken en de vloermatten goed uit te kloppen, want er blijft vaak nog veel zand achter in de auto.

Het opvolgen van de bovenstaande tips en het benutten van de service van Munsterhuis Occasion Center zorgen ervoor dat uw occasion helemaal klaar is voor de lente. Heeft u een vraag? Neem dan gerust contact met ons op!

Wilt u meer informatie of een afspraak maken?

In dit artikel