Profiteer van de zekerheid van BOVAG Garantie

Wanneer u een occasion koopt bij het Munsterhuis Occasion Center profiteert u van BOVAG Garantie. In het geval van gebreken kunt u hierop terugvallen. Bovendien profiteert u van een extra dekking naast uw wettelijke garantie. In deze blog lichten wij verder toe wat de BOVAG Garantie inhoudt en wat de voor- en nadelen zijn.

Wat houdt BOVAG Garantie in?

Onder de BOVAG Garantie worden gebreken aan occasions na de aankoop kosteloos hersteld. Voor particulieren geldt een garantieperiode van 12 maanden en voor zakelijke klanten een periode van 6 maanden. Onder de BOVAG Garantie vallen zowel de gebreken die zich niet voordeden bij de koop als de gebreken die ontstaan zijn bij normaal gebruik. De kosten voor onderdelen en de arbeidskosten worden beide gedekt. Onderdelen die niet onder de garantie vallen, zijn de slijtagedelen zoals banden, ruiten en accessoires. Ook de kosten voor onderhoud vallen niet onder de garantie. Voor gedetailleerde informatie over de BOVAG Garantie verwijzen we u graag naar website van BOVAG.

Een belangrijk kenmerk van de BOVAG Garantie is dat deze niet wordt verstrekt door BOVAG zelf, maar door de verkopende partij. Als u aanspraak wilt maken op de garantie dan moet u bij de verkoper aankloppen. Bij een garantieclaim kunt u niet bij een ander bedrijf terecht. Bij een geschil tussen een klant en de verkopende partij kan BOVAG ingrijpen en proberen om het probleem op te lossen. Indien het verkopende autobedrijf failliet gaat, vervalt de BOVAG Garantie. U kunt in deze situatie niet bij een ander bedrijf terecht.

De voor- en nadelen van BOVAG Garantie

Voor de klant brengt BOVAG Garantie bepaalde voor- en nadelen met zich mee. Een voordeel is dat het vanaf de koop duidelijk is op welke voorwaarden een beroep kan worden gedaan. Een ander voordeel is dat de BOVAG Garantie een extra dekking geeft bovenop de wettelijke garantie. Een nadeel is dat niet alle bedrijven die bij BOVAG aangesloten zijn de garantie aanbieden. Het Munsterhuis Occasion Center biedt deze garantie wel aan. U profiteert van BOVAG Garantie wanneer u bij de aanschaf van een occasion voor één van de afleverpakketten kiest.

Heeft u vragen over de garantie van uw auto? Neem dan gerust contact met ons op, we staan u graag te woord!

In dit artikel