Onderhoud

Kleine onderhoudsbeurt

Om de levensduur van uw occasion te verlengen is het onderhoud van uw voertuig van groot belang. Door naast de grote onderhoudsbeurt gebruik te maken van een kleine onderhoudsbeurt kunnen problemen aan uw occasion in een vroeg stadium worden ontdekt en kunnen grote problemen worden voorkomen. Hierdoor bespaart u de kosten die gepaard gaan met grote reparaties. 

Tijdens een kleine onderhoudsbeurt worden verschillende onderdelen van uw auto gecontroleerd, waaronder de remmen, de verlichting, de accu en alle vloeistoffen. Bovendien worden zowel de olie als het oliefilter vervangen. De kosten voor een kleine onderhoudsbeurt zijn afhankelijk van het type auto en de eventuele reparaties.

Bovenaanzicht pand en occasions - Munsterhuis Occasion Center
Detailfoto occasion - Munsterhuis Occasion Center

Grote onderhoudsbeurt

Het kan onduidelijk zijn wanneer uw occasion toe is aan een grote onderhoudsbeurt. Wij raden aan om uw auto iedere twee jaar een grote onderhoudsbeurt te geven. Bent u veel onderweg? Dan adviseren wij om na 30.000 kilometer uw auto te laten controleren. De kosten voor een grote onderhoudsbeurt zijn afhankelijk van het type auto. 

Het onderhoudsboekje van uw auto geeft een indicatie welke onderdelen er moeten worden gecontroleerd of vervangen. In het geval dat een reparatie is vereist, nemen wij contact met u op. Dit doen wij om onverwachte kosten te voorkomen.

Is uw occasion toe aan een onderhoud of wilt u meer informatie? Maak hieronder direct een afspraak of neem contact met ons op.

Afspraak maken

Maak hieronder uw werkplaatsafspraak. Onze specialisten in onze verschillende werkplaatsen helpen u graag met de geschikte oplossing.

Veelgestelde vragen over onderhoud

Bij een kleine onderhoudsbeurt worden een aantal belangrijke onderdelen van uw auto gecontroleerd. Hierbij kunt u denken aan de verlichting, de accu en de vloeistoffen.

Door uw auto laten controleren, kunnen problemen in een vroeg stadium worden ontdekt en opgelost. Dit voorkomt dat problemen verergeren. Daarnaast verlengt regelmatig onderhoud de levensduur van uw auto.

Bij een grote onderhoudsbeurt wordt uw auto gecontroleerd op een groot aantal onderdelen. Het onderhoudsboekje van uw auto wordt hierbij als leidraad gebruikt.

Ons advies is om uw auto iedere 2 jaar een grote onderhoudsbeurt te geven. Legt u lange afstanden af? Laat uw auto dan na 30.000 kilometer onderhouden.