Waar moet u op letten bij het kopen van een tweedehands elektrische auto?

Steeds meer mensen schaffen een elektrische auto aan. Dit is een zeer verstandige keuze. Zowel met het oog op duurzaamheid als de aankomende wet- en regelgeving. Bij de aanschaf van een tweedehands elektrische auto zijn er een aantal aspecten waar u extra rekening mee moet houden. Hieronder zetten wij deze op een rij.

Actieradius

Een nadeel van de oudere elektrische auto’s is hun lage actieradius. Vijf jaar geleden hadden de meeste elektrische auto’s een accucapaciteit van 20-30 kWh en een actieradius tussen de 125-250 kilometer. 

De accu

Veruit het belangrijkste onderdeel van een elektrische auto is de accu. Deze bepaalt het aantal kilometers dat u kunt rijden. Over verloop van tijd neemt het vermogen van de accu af. Dit wordt veroorzaakt door de levensduur van de accu en de frequentie dat deze is opgeladen. Zorg er daarom voor dat u bij de aanschaf van een elektrische auto de accu grondig laat controleren.

Laadpunten

Voor de aanschaf van een elektrische auto is het belangrijk om de plekken in kaart te brengen waar de auto kan worden opgeladen. Vraag uzelf daarnaast af hoeveel kilometer u van plan bent om af te leggen. Wanneer u veel lange afstanden aflegt, dan is het belangrijk dat de elektrische auto een functie heeft voor snel opladen. Dit is nodig om de auto tussentijds langs de weg op te laden. Indien u de auto met name wilt gebruiken voor korte afstanden, dan is deze optie niet essentieel.

Heeft u vragen over de aanschaf van een tweedehands elektrische auto? Neem dan vrijblijvend contact met ons op of breng een bezoek aan onze showroom. 

In dit artikel