Waar moet u op letten bij het kopen van een bedrijfswagen?

Een bedrijfswagen speelt een belangrijke rol in het werkleven van een ondernemer. Er zijn veel verschillende soorten bedrijfswagens op de markt. Dit kan het lastig maken om een keuze te maken. Ons team helpt u graag bij het vinden van een perfecte match. Breng hiervoor een bezoek aan onze showroom. Om u alvast op weg te helpen, leggen we in deze blog uit waar u op moet letten bij het kopen van een bedrijfswagen.

Match met werkzaamheden

Voordat u een bedrijfswagen aanschaft, is het uiteraard belangrijk om na te gaan waarvoor deze gebruikt zal worden. Dit is compleet afhankelijk van uw beroep en bijbehorende werkzaamheden. De meeste ondernemers kiezen voor bestelwagens zoals de Renault Trafic en de X . Deze beschikken over veel laadruimte en geven bestuurders het comfort dat zij nodig hebben.

Bakwagens zijn geschikt voor ondernemers die voor hun bedrijfsactiviteiten de volledige capaciteit van een bedrijfswagen nodig hebben. Een voorbeeld van een populaire bakwagen is de Renault Master. Bij dit type bedrijfswagen wordt de lading niet belemmert door de wielkasten. Denk bij uw keuze ook goed na of u een enkele of een dubbele cabine wilt. Dit is namelijk van invloed op de bruikbare laadruimte.

Brandstofverbruik bedrijfswagen

In de samenleving wordt er steeds meer belang gehecht aan zuinig omgaan met brandstof.
Dit is ook het geval voor bedrijfswagens. Autofabrikanten moeten zich aan zeer strikte regels houden om de impact op het milieu te minimaliseren. Bovendien wilt u als ondernemer natuurlijk zo laag mogelijke brandstofkosten. Het is bij het uitkiezen van een bedrijfswagen daarom verstandig om na te gaan of het voertuig uitgerust is met slimme technologieën zoals een start/stop-systeem.

Een nieuwe bedrijfswagen of een occasion?

Uw zoektocht naar een bedrijfswagen is afhankelijk van uw voorkeur voor een nieuwe bedrijfswagen of een occasion. Beide opties brengen bepaalde voor- en nadelen met zich mee. Wij vertellen u hier meer over in een andere blog. Voor occasions bent u bij het Munsterhuis Occasion Center vanzelfsprekend aan het juiste adres. Op zoek naar een nieuwe bedrijfswagen? Breng dan een bezoek aan één van onze andere vestigingen.

In dit artikel